Interactieve Zorg Toren

Een toren vol met verhalen uit de zorg. Met deze op Jenga geïnspireerde interactieve installatie verteld Vilans het verhaal van 8 cliënten. In elk blok zit een kort verhaal of filmpje van een cliënt. Door het blok op het ronde station te plaatsen wordt deze middels een ‘RFID’-tag gescand en speelt het verhaal of filmpje af op het scherm.

Op deze speelse manier kunnen bezoekers van conferenties en beurzen verhalen ontdekken. Tegelijkertijd geeft dit de ideale gespreksstarter om met Vilans in discussie te gaan over veranderingen in de zorg. Deze unieke manier van verhaal vertelling gebruikt Vilans ook tijdens haar presentaties. Door bezuinigingen in de zorg vallen er bepaalde blokken weg, blijft de toren in balans?

Dit project kwam tot stand door een samenwerking tussen Less or More en Van Alles Wat Ontwerp. Wij ontwikkelde het technische tekening pakket en waren verantwoordelijk voor de productie van de hardware en electronica. De massief beuken blokken hebben elk een ingegoten ‘RFID’-tag en zijn afgewerkt met een laser-gravering en Asuso natuur olie.

Less or More heeft het digitale platform ontwikkeld welke de verschillende blokken koppelt aan de verhalen en filmpjes van de cliënten.

Zullen we eens over uw project praten?
Neem contact op >
 

Gerelateerde Projecten