Simac paslezer

Simac QuadCore was op zoek naar een oplossing, waarmee haar bestaande passysteem gebruikt kon worden om toegang te verlenen tot machines in een werkplaats. Hiervoor was het nodig om de pas continu aan de betreffende paslezer aan te bieden. Met de oude lezer was dit niet mogelijk.

In eerste instantie vroeg Simac QuadCore ons de behuizing van de bestaande paslezer aan te passen. Ons advies was echter om een speciaal overzetkapje te ontwikkelen, met dezelfde functionaliteit maar een lagere productieprijs.

Dit idee werd vervolgens concreet gemaakt door het kapje met 3D-printen vorm te geven. Met behulp van dit prototype kon het idee uitgebreid getest worden. Na het uitwerken van alle details, werden een tiental overzetkapjes geproduceerd met een fijnere 3D-printtechniek.

Simac QuadCore heeft zo uiteindelijk een op maat gemaakte oplossing aan haar klanten kunnen bieden.

De 3D geprinte veertjes zorgen ervoor dat de pas blijft klemmen aan de randen. Hierdoor blijft de pas op zijn plek ondanks de sterke trillingen van de machine.

Met de 3D printers in de werkplaats kunnen er snel verschillende uitwerkingen van een oplossing worden onderzocht en getest. Het uiteindelijke product wordt met een 3D print techniek geproduceerd die een fijnere kwaliteit geeft.

Zullen we eens over uw project praten?
Neem contact op >
 

Gerelateerde Projecten