Peacock 3D model

Peacock ontwikkelt en produceert plant ondersteunende systemen die de planten bij wind en regen beschermen tegen omvallen. De zogenaamde extensions zijn onderdeel van dit systeem. Deze producten worden op de stokken geplaatst en hebben een decoratieve functie. Ze zijn de kers op de taart – of in dit geval – de stok.

Voor een speciale gelegenheid wilde de klant de pauw uit haar logo als extension laten ontwikkelen. In opdracht van Peacock Garden Supports vertaalde Van Alles Wat Ontwerp daarom haar bestaande (2D) pauw logo naar een 3D model.

Nadat alle wensen en eisen met de klant besproken waren is een basismodel van de pauw ontwikkelt om de pose en verhoudingen te bepalen. Tijdens het ontwerp proces werd de voortgang van de vormgeving gedeeld doormiddel van een interactief 3D model in de cloud. Op deze manier ontstond een unieke samenwerking tussen Van Alles Wat Ontwerp en de klant.

Ook is een 3D print gemaakt om de pauw ‘in het echt’ te kunnen beoordelen. Nadat Peacock tevreden was met het ontwerp is deze middels polyjet 3D print techniek geproduceerd. Dit prototype is gebruikt voor het maken van de mallen door de productiepartner van Peacock in China.

Gerelateerde Projecten