BrewPi Spark behuizing

BrewPi heeft een modern (bier)brouw systeem ontwikkeld. Doormiddel van de open-source software kan de temperatuur van het fermentatie process nauwkeurig worden geregeld en bewaakt.

De originele behuizing werd geproduceerd doormiddel van vacuümvormen. Dit is een productietechniek bedoelt voor kleine aantallen door de relatief kleine matrijs investering.

Door het groeiende aantal BrewPi gebruikers is spuitgieten inmiddels haalbaar geworden. Ook is deze techniek economisch interessanter dan vacuümvormen door de lagere stukprijs en korte cyclus tijd. Dit was de aanleiding om een sterk nieuw ontwerp te realiseren voor de behuizing.

Van Alles Wat Ontwerp heeft in dit project het gehele product ontwikkeling traject aangeboden. Van concept ontwikkeling tot productie-klaar ontwerp.

Na het opstellen van het pakket van eisen is er een vormstudie gedaan waaruit een aantal behuizing concepten zijn uitgekozen met de klant.

Deze concept schetsen zijn vertaald naar 3D modellen om een beter idee te krijgen van de verhoudingen en algehele vorm. Uit dit proces is uiteindelijk één model verder uitgewerkt in een prototype met behulp van een 3D printer. Dit prototype biedt veel inzicht gedurende het latere ontwikkeling traject waarin alle details van de behuizing worden uitgewerkt.

In deze fase worden componenten geselecteerd, electronica vastgelegd en komen zaken zoals lossing, passing en wanddikte van het product een rol spelen. Uiteindelijk is er een productie-gereed 3D CAD model welke wordt geverifieerd met een hoogwaardige 3D print. Naar aanleiding van dit tweede prototype en de feedback van de spuitgieter zijn de laatste aanpassingen en optimalisaties aan de behuizing gemaakt.

Hierna heeft het bedrijf MAFA op basis van het geleverde 3D CAD bestand de spuitgiet matrijs ontwikkeld. Op dit moment worden er proefspuitingen gedaan waarna de productie van de BrewPi Spark behuizing snel zal volgen.

Gerelateerde Projecten