BrewPi Spark

Ontwerp de behuizing van de nieuwe generatie brewpi.

 

Design briefing

De behuizing van de vorige generatie BrewPi Spark werd geproduceerd doormiddel van vacuümvormen. Inmiddels is spuitgieten haalbaar geworden door het groeiende aantal BrewPi gebruikers. Dit was de aanleiding om een nieuw ontwerp te realiseren voor de behuizing. Belangrijk in dit project was dat het ontwerp rekening hield met de productie- techniek om de investerings kosten van de mal en de productiekosten van de behuizing zo laag mogelijk te houden.

Over Brewpi:
Een modern (bier)brouw systeem ontwikkelen is de missie van BrewPi. Door middel van de open-source software kan de temperatuur van het fermentatie process nauwkeurig worden geregeld en bewaakt.

Moodboard

Na het opstellen van het pakket van eisen is er een moodboard gemaakt om de uitstraling en vormentaal concreet te maken.

Schets exploratie

De volgende stap in het project was om verschillende vormen te exploreren met het moodboard als uitgangspunt. Hieruit zijn een aantal behuizing concepten uitgekozen met de klant.

Vorm definitie

In kleine stapjes is het ontwerp steeds scherper gedefinieerd. De concept schetsen zijn daarna vertaald naar 3D modellen om een beter idee te krijgen van de verhoudingen en algehele vorm.

CAD design

Uiteindelijk is in Fusion 360 het ontwerp verder uitgewerkt. Ook zijn de nodige details aangebracht met betrekking tot de lossing, wanddikte, passing, en bevestiging.

Product renders

Prototyping

Ter verificatie van het ontwerp zijn tijdens het project diverse prototypes gemaakt. In eerste instantie zijn met FDM 3D printers modellen gemaakt. Daarna werd de duurdere polyjet techniek gebruikt toen hoogwaardigere prototypes gewenst waren.

Injection mold development

Na overleg met de spuitgieter zijn de laatste aanpassingen en optimalisaties aan de behuizing gemaakt. Hierna heeft het bedrijf MAFA op basis van het geleverde 3D CAD bestand de spuitgietmatrijs ontwikkeld.

Details

Na de proefspuitingen is de productie van de BrewPi Spark behuizing gestart. Hierna zijn details zoals de verpakking en bestickering uitgewerkt. De BrewPi Spark is inmiddels in de webshop van BrewPi verkrijgbaar.

Zullen we eens over uw project praten?
Neem contact op >
 

Gerelateerde Projecten